Blogs

Teleurstelling

Je kent het vast wel, of je bent het zelf weleens geweest: teleurgesteld in de ander.

Je had hulp van die ander verwacht, steun, nabijheid, warmte, zorg, aandacht of liefde maar niet gekregen! En dat terwijl jij wel altijd klaarstond.Of iemand had iets beloofd maar kwam die belofte niet na!Wat doe je dan met jouw teleurstelling? Geef je de moed op? Verlaat je de gemeente?(indien dit in de gemeente gebeurd).

Laten we eens in de Bijbel kijken: als er iemand is die reden had om teleurgesteld te zijn dan is het Paulus wel. Zie 2Tim.4:16 waar hij vanuit de gevangenis te Rome schrijft aan zijn jonge broeder Timotheüs.

En wat denk je van de Here Jezus. In Math26:40 lezen we hoe de discipelen nog niet eens één uur konden waken maar in slaap vielen.

Ook onze God de Vader heeft alle reden om teleurgesteld te zijn in ons mensen. Lees Genesis 6. Over de zondvloed…..

God weet wat de mens waard is maar toch laat Hij ons niet vallen, ondanks dat Hij er zo in teleurgesteld is: IK ZAL VAN MIJN KANT TROUW BLIJVEN, IK LAAT DE MENS EN AARDE NIET VALLEN,IK ZAL ER ZIJN.

Zo doet, reageert onze God! 

En wij, hoe reageren wij? Blijven wij in onze teleurstelling zitten?,Blijven we boos?, Blijven we opstandig? Blijven we weg?

Drie punten die misschien kunnen helpen:
1) wees realistisch en nuchter: ken de wereld, ken de mens, ken jezelf. De mens is geneigd tot al het kwaad.
2)ga niet kwaadspreken: je bent/voelt je zo teleurgesteld dat je je gelijk wilt halen..maar doe dit niet en geef je verdriet en pijn aan de Here  leg het bij hem neer en niet bij andere mensen.
3) wordt niet verbitterd: trek je niet terug, blijf niet weg. Kijk naar God, Hij ging ook door!

Doe alles wat je doet voor de Here, Hij stelt je nimmer teleur.

Amen.

Groetjes Roy

2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *