Puzzeltijd

Zo heel soms heeft de webmaster tijd over. Gezegend met een man die ook best creatief kan zijn komen er dan leuke projecten uit. Met dit keer een leuk project voor onze broeders en zusters. Althans, wij vonden het maken erg leuk, hopelijk jullie de uitvoering.

Wij vroegen ons af hoe het zit met jullie parate bijbelkennis, doordenken, omdenken en puzzelskills? Heb je daar allemaal vertrouwen in… Dan kun je hieronder op start klikken!

Eerst nog een paar tips…
Bestuur elke puzzel goed… Alles kan een hint zijn om tot de oplossing te komen. Hoewel niet alles een hint is, soms hebben we gewoon leuke informatie voor jullie. Als je denkt dat je oplossing correct is maar krijg je de foutpagina? Denk dan aan lidwoorden erbij of juist eraf, etc. Kortom gebruik je correcte Nederlandse taalkennis. Wist je dat er ook paginatitels zijn? Pen en papier bij de hand houden zal ook geen overbodige luxe zijn.

Ben je net lekker bezig, maar haalt het dagelijkse leven je in en moet je even stoppen? Geen nood, op de pagina van de 1e puzzel kun je hervatten waar je gebleven bent.

Nog 1 puntje… Mocht je tot de ontdekking komen dat 1 puzzel niks bijbels gerelateerd is? Dat klopt! Maar een puzzel is het echt. Mocht je echt vastlopen? Dan kun je een reactie posten en wordt je vanzelf aan een tip geholpen.

Natuurlijk is het overbodig te zeggen om de antwoorden niet te gaan delen in de reacties.

Hebben we je nog niet afgeschrokken? Mooi!

0

5 gedachten over “Puzzeltijd

 • José Thijssen

  Wat een leuke kreatieve bezigheid. Alleen wordt het een beetje anders als ik na lang kijken en invullen; fout niet verder komt. Wilde naar de 2e puzzel gaan. Lukte niet. Slim bedacht.

  Beantwoorden
 • José Thijssen

  Konden jullie niet met een hele eenvoudige puzzel beginnen. Bijvoorbeeld wat is dit voor een gebouw; Bijbelgemeente Venlo. YES. Goed. : } Kan iemand mij een tip geven…

  Beantwoorden
  • Bijbelgemeente

   Hoi José op welke puzzel zit je vast dan? Dat is wel handig om je een tip te kunnen geven.
   Als je nog op de allereerste vastzit is het echt een kwestie van goedkijken en nadenken. Als je via de pc/laptop speelt kun je ook de paginatitel bekijken. 🙂

   Beantwoorden
 • José Thijssen

  How beautiful the day it is. Deze song luister ik op dit moment. De puzzel is echt leuk!!
  Gerard en ik zijn er goed mee bezig. We zijn op de helft. Alleen nu bij 10: Ik geef Noach licht in de ark…. zouden we graag een tip willen hebben. We hebben al veel woorden geprobeerd.

  * Voor tante Paula is het fijn als ze berichten hoort vanuit de Bijbelgemeente. Zondag heb ik gezegd om mee te doen. Met een verhaal, overweging en/of poëzie.
  Aangezien ik tante Paula niet gekend heb, wil ik eerst de broeders en zusters voor laten gaan, die haar wel hebben gekend.

  Beantwoorden
  • Bijbelgemeente

   Hoi José. Mooi nummer hoor.

   Ah puzzel 10, voor vele de moeilijkste eruit. Je moet hier heel simpel denken. Het is een woordspeling. De aarde en daarmee Noach had ergens last van…
   Kijk goed naar het plaatje. Hopelijk kom je zo alweer wat verder.

   *Ik zal zorgen dat jij aan t eind van t lijstje wordt toegevoegd.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *