Blogs

De gitaren

Mijn vader zei dat je een gelovige kan vergelijken met een gitaar…een gitaar heeft zes snaren…een gitaar waar een of meerdere snaren ontbreken is niet volledig…de muzikant kan er niks mee.

Er was een Meestermuzikant die ontzettend veel gitaren bezat. Echt héél veel. Op een gegeven dag vond Hij dat de instrumenten gesorteerd moesten worden.
S’morgens begon Hij tot laat in de nacht.
De gitaren die niet volledig waren waarvan een of meerdere snaren ontbraken legde Hij op een stapel in de bijschuur.
De andere gitaren die wel volledig waren en zes snaren hadden die legde Hij op een stapel in de concertzaal. Toen Hij klaar was ging Hij naar huis.
Die nacht was het rumoerig in de concertzaal en ruzieden de instrumenten met elkaar.  ” Mijn snaren zijn dikker” zei de een. De ander zei ” Mijn geluid is voller” weer een ander zei ” ik zie er beter uit “
Weer een ander zei ” jij zit vol met krassen en je bent flink beschadigd “..en in alle hoogmoed begonnen ze te spelen de één nog harder dan de ander en de ander nog valser dan de één. Uit geen één kwam een mooi geluid. En zo ging het maar door tot vroeg in de morgen.
Toen ging de deur open en de Meestermuzikant kwam binnen… het werd muisstil.
De Meestermuzikant keek naar de stapel gitaren Zijn ogen waren vol blijdschap. Hij liep naar de stapel gitaren en pakte helemaal van onderuit de kleinste en lelijkste gitaar. Een glimlach van blijdschap verscheen op Zijn gezicht. Hij werd zelfs ontroerd. Hij pakte het gitaartje alsof het Zijn eigen kind was en drukte het tegen Zich aan en knuffelde en kuste het zelfs.
Toen legde Hij het lelijke gitaartje op Zijn schoot en zoals alleen een muzikant dat kan begon Hij het gitaartje te stemmen.
Toen Hij klaar was klonk het instrumentje als een hemelse gouden klok…nog nooit gehoord! De andere gitaren zwegen in volle verbazing. Toen plaatste de Meestermuzikant het gitaartje op een standaard maar niet zo maar een standaard maar één van goud. De Meestermuzikant keek vol trots en blijdschap naar het gitaartje.
Toen keek Hij rond en pakte de volgende en toen de volgende totdat ze allemaal gestemd waren. En daar stonden ze te glimmen in hun volheid op de gouden standaards.

1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *